Jonge mensen, met jongeren wensen!

Wij van ZEP XL & ZEP Werkt zijn trots om te kunnen zeggen dat we met een fantastische nieuwe groep mogen werken! De nieuwe groep komt van Tante Louise, maar het zijn geen ouderen. Het zijn juist jongere mensen! Ze wonen bij Tante Louise omdat zij een niet-aangeboren-hersenafwijking (NAH) hebben. Tante Louise bied daar de zorg die ze nodig hebben. Toch hebben deze mensen andere wensen dan de ouderen die bij Tante Louise wonen.

Het begin

Bij een bijeenkomst van Samen in de Regio raakt Fleur in gesprek met Conny. Conny was al bekend met ZEP XL. Ze had namelijk al een keer bloempotten die door onze dagbesteding zijn gemaakt gekocht voor Tante Louise. Die staan nu in de woningen! Conny vertelde aan Fleur dat er weinig te doen was voor de NAH groep. Samen kwamen zij op het idee om de groep naar ZEP Werkt te brengen.

De NAH groep zit zeker niet stil op onze dagbesteding. Van creatief schilderen tot tuinieren, van keramieken tot sleutelen aan een Tomos. ZEP Werkt zorgt ervoor dat waar de behoefte ligt, ook wordt ondersteund!

De begeleiders van ZEP Werkt

De begeleiders van onze dagbesteding van ZEP Werkt zijn ook erg enthousiast.
We spreken met Jelmer, een begeleider van ZEP Werkt. ’De NAH is een groep met mensen die allemaal een zeer verschillende achtergrond hebben en daardoor dus een andere persoonlijkheid.’ verteld Jelmer. ‘Het maakt het dus erg leuk om met deze groep te werken omdat je steeds meer leert van deze mensen.’

Ook vroegen we aan Jelmer wat zijn beste ervaring met de groep was. ‘Er is een cliënt die door een spraakbeperking weinig woorden kan zeggen. Maar wat ze wel heel goed kan is door gebaren, lichaamstaal en toonhoogtes te laten weten wat ze bedoeld.’ verteld Jelmer. ‘Toen ze aan het einde van de dag mijn hand vast pakte en me aankeek met een lach op haar gezicht en mij zo op die manier wilde bedanken voor de ochtend, kreeg ik beslist een brok in mijn keel.’

De enthousiaste begeleiders van ZEP Werkt en het hardwerkende team achter ZEP XL zorgen ervoor dat de behoeftes van de client worden voorzien. Dit doen we door vragen te stellen en creatieve oplossingen te bedenken.

Meer weten over onze dagbesteding? Klik dan hier